Paaskamp - Jungle Book

Wat? dans, atelier, theater en zang workshop,

Waar? coSta – Sint-Androesplaats 24 – 2000 Antwerpen

Voor wie? kinderen tussen 6 en 12j

Wanneer? 8-12 april 2019

prijs :
1 kind : 130 euro
2de kind: 120 euro
3de kind: 110 euro

organisatie: Kunst aan de Stroom – Michael Lazic
0485 746540 – kampen@kunstaandestroom.be

BELANGRIJK: er moeten minstens 15 deelnemers zijn om de workshop te laten doorgaan

08.30 – 10.00 voor opvang

10.00 – 11.00 dans opwarming
11.00 – 12.00 Theater/zang/dans/Creatief atelier

12.00 – 13.00 lunch

13.00 – 15.00 Theater/zang/dans/Creatief atelier

15.00 – 15.20 tussendoor pauze

15.20 – 16.30 creatie voorstelling

16.30 – 18.00 na opvang

toonmoment : vrijdag 12 april 17u20

HET VERHAAL

Het verhaal speelt zich af in de jungle van India. Op een dag vindt de zwarte panter Bagheera een verlaten mensenbaby in een mandje. Omdat het dichtstbijzijnde mensendorp te ver weg is, brengt hij de baby naar een roedel wolven. Het kind wordt door hen geaccepteerd en opgevoed. Ze geven hem de naam Mowgli.
Jaren later komt aan Mowgli’s onbezorgde leven bij de wolven een einde wanneer de tijger Shere Khan terugkeert in de jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. Voor zowel Mowgli’s eigen veiligheid als die van de roedel wordt besloten dat hij terug moet naar de mensen. Bagheera biedt aan om Mowgli naar een mensendorp te brengen.
Mowgli is echter niet van plan de jungle te verlaten, zelfs niet na een bijna fatale ontmoeting met de slang Kaa. Eerst wil hij zich aansluiten bij het olifantenleger onder bevel van kolonel Hathi, maar omdat Mowgli een mens is is hij hier niet welkom. Wanneer Bagheera er op den duur genoeg van heeft en Mowgli achterlaat, loopt deze de zorgeloze beer Baloe tegen het lijf. Baloe besluit Mowgli onder zijn hoede te nemen en hem te leren als een echte beer te leven. Het gaat echter fout wanneer Mowgli wordt ontvoerd door een groep apen onder leiding van Koning Lowie. Lowie wil dat Mowgli hem het geheim om vuur te maken leert. Het lukt Bagheera en Baloe met een list om Mowgli uit Lowies tempel te redden.
Nadien overtuigt Bagheera Baloe ervan dat het voor Mowgli echt beter is als hij de jungle verlaat. Wanneer Mowgli vervolgens van Baloe hoort dat ook die hem terug naar de mensen wil brengen, voelt hij zich verraden en vlucht weg. Nu hij voor zijn gevoel iedereen kwijt is, voelt hij zich ten diepste eenzaam, verlaten en ongelukkig. Inmiddels komt ook Shere Khan erachter dat Mowgli eenzaam door de jungle dwaalt en dus een heel makkelijke prooi geworden is. Al zwervend belandt Mowgli op een kaal, woestijnachtig landschap waar hij een groep gieren ontmoet, die hem proberen te troosten. Even later is echter ook Shere Khan ter plekke en hij probeert Mowgli aan te vallen. Baloe en Bagheera arriveren net op tijd om Mowgli te redden, waarna Baloe het gevecht met de tijger aangaat. Mowgli kan Shere Khan uiteindelijk verjagen door een brandende tak aan zijn staart te binden. Baloe ligt levenloos op de grond en het lijkt alsof hij het niet heeft overleefd, maar dan veert hij onverwacht toch weer op. .

INSCHRIJVEN

Vanaf het moment dat u online inschrijft gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.