ons

team

ons

team

Michael Lazic

Organisator/choreografie

Daisy Ip

regie en theater/zang

Margo De Group

creatief atelier

Machias Bosschaerts

dans opwarming

Michael Lazic: organisatie en dans leiding


Sinds zijn 7de begonnen met martial Arts Whushu stijl. Vanaf zijn 12de volgde Lazic intensief Olympisch turnen en naam deel aan wedstrijden. Op zijn 22ste afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica maar daarna een geheel andere weg ingeslagen. Op een privéschool leerde hij de wereld van ballet kennen en werkte na 3j opleiding in diverse theaters in binnen- en buitenland. In 2005 begon Lazic zijn carrière als choreograaf waar hij succesvolle producties maakte, zoals: A Body in Translation en Staging Reality i.s.m. Hans Op de Beeck, Tussen 2007 en 2013 was hij curator van Verni'cage in het Oude Badhuis, een jaarlijks kunstenfestival. Vanaf 2013 was hij choreograaf in residentie in het Theater aan de Stroom en creëerde samen met choreografe Elles Grzybek volgende producties: Black Sawa, Soletude met Jef Neve, Pi=3,1415..., 4 Seizoen en de Stervende Zwaan. Sinds 2013 is Lazic ook artistiek directeur van het Dans aan de Stroom festival. Zijn laatste nieuw initiatief is de oprichting van Kunst aan de Stroom waar hij kinderen en jongeren graag hun talenten laat ontwikkelen is samenwerking met een fantastisch team aan coaches.

Daisy Ip: regie en theater/zang


Daisy Ip is afgestudeerd aan Studio Herman Teirlinck optie Kleinkunst. Naast het meewerken aan muziek/dans/theaterprojecten, speelt zij mee als gastacteur in enkele tv-series, langspeelfilms, componeerd ze muziek en maakt ze kortfilms. In muziekschool "Ward De Beer" is ze voor enkele jaren kleuterritmieklerares geweest. "All The World's a Stage". De eerste woorden van een bekende quote van Shakespeare. Met deze woorden duikt Daisy samen met de kinderen in de wondere wereld van de theater, laten zij hun fantasie op de vrije loop en versieren ze hun eigen creaties met zang en muziek. Hier kan alleen maar een leuk theater muziekstuk van komen.

Margot De Group: creatief atelier


Margot De Group is een multi-creatieve autodidact. Ze heeft jaren cultuurcommunicatie gedaan en is daaruit verder gegroeid als graficus en kostuumontwerpster. Ze werkt veelal voor jeugdtheater en heeft een sterke voeling met de beeldtaal die de verbeelding van kinderen prikkelt. Zij maakt samen met de leerlingen decors en kostuums afgestemd op hun eigen vaardigheden en ideeën. Bij voorkeur gebruikt ze hiervoor oude kleding en materialen die ze opnieuw in de verf zet of een nieuwe functie toekent. Hierdoor hoopt ze kinderen creatief te leren kijken naar materialen en hun verborgen potentieel.

Machias Bosschaerts - dans opwarming


Machias Bosschaerts (België, 1994) begon met ballet toen hij 6 jaar oud was. Nadat hij was afgestudeerd aan de Steinerschool deed hij zijn 3e graad middelbaar opnieuw als vrije leerling aan de! Kunsthumaniora in Antwerpen om zijn droom te vervullen als professionele danser. Hier danste hij in producties van Tony Verzich, Min Hee Bervoets en Filip Van Huffel. Vervolgens studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium Dans in Antwerpen waar hij te zien was in voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui & Damien Jalet, Maud Le Pladec, Agostina D’Alessandro, Anton Lachky en Jos Baker. Machias geeft op dit moment les in Ballet –en Dansacademie Pas De Chat te Nijlen (2016 - Heden), Dansparant te Mechelen (2015 - Heden) en Dansstudio Arlekino te Berchem. (Jan 2019 - Heden). Hij gaf ook al les en workshops in AMDW Bornem, SAMWD Lier, WISPER VZW en Kunst aan de Stroom. Verder danst hij in de productie I’ts Gonne Be Horse van The Backyard.