dans en kunstschool over de lessen

Muziek theater

Muziektheater is een vorm van theater waarbij muziek een belangrijke rol speelt.
Door het aanleren en naspelen van nieuwe rollen leren kinderen razendsnel te reageren en hoe dat ze zich moet presenteren voor een groep.
Ze worden in realistische scenes/situaties ondergedompeld en leren met rollenspelen hoe dat ze zich moeten inleven. Vaak zijn er ook improvisatiemomenten, een techniek waar de acteurs of dansers vaak onvoorbereid op de scene een stuk uitbeelden voor een publiek.

Predans

Tijdens de lessen predans leren de kinderen de basis dans- en ritmetechnieken.  Vanuit hun eigen belevingswereld en door middel van speelse oefeningen worden kinderdansjes en combinaties aangeleerd. Ze krijgen een brede basis mee waarmee ze kunnen doorstromen naar andere stijlen zoals: ballet, streetdance, moderne dans, clipdance,….

 

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed

Streetdance is een dans waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is.